Milieudefensie

De afstudeerperiode bestond bij CMD uit een lange stage en een afstudeerproject. Doordat mij vorige stageperiode bij de Plastic Soup Foundation zo goed bij mij paste koos ik opnieuw voor een onafhankelijke organisatie. En liep een half jaar stage bij Milieudefensie in Amsterdam. Gedurende de opleiding heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen als designer en tijdens deze stageperiode mijn kennis kunnen toepassen in het werkveld.

Werkzaamheden
Als stagiair werkte ik samen met andere organizers aan de campagne ‘Red het regenwoud’. Organizing bij Milieudefensie houdt in: het opbouwen en faciliteren van een groeiende beweging vrijwilligers. Mijn stageperiode begon met een trainingsweekend voor de vrijwilligers. In de
periode van mijn stage periode hebben wij als team drie grote actiedagen
georganiseerd en twee terugkomdagen voor vrijwilligers.

Ik was verantwoordelijk voor de interne communicatie naar onze vrijwilligers. Daarnaast werkte ik aan de externe communicatie naar de consument door samen met collega’s acties te bedenken en faciliteren. De communicatie uitingen die ik creëerde waren vooral online, soms offline.

Interne communicatie

Externe communicatie

Een grote actie waaraan ik mee hielp was Bel-je-bank dag. Het doel, met zoveel mogelijk vrijwilligers en consumenten drie grote Nederlandse banken bellen. Met de boodschap dat wij het niet eens zijn met hun investeren in palmolie, door te bellen konden wij het gesprek aangaan. Het was een landelijke actie, veel vrijwilligers belde vanuit huis of organiseerde zelf een kleine actie. Op de Dam in Amsterdam stond een belpanel om zoveel mogelijk consumenten en landelijk pers te bereiken.

Terugblik
Het een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb zijn betere video en editing skills. Daarin heb ik mijzelf echt verbeterd, dit zal in mijn toekomstige loopbaan een echt toevoeging zijn op de skills die al beheers.

Ik ben ook blij met alles wat ik heb bijgeleerd over nationaal en internationaal milieubeleid en hoe de Nederlandse milieubeweging in elkaar zit. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is voor organisaties die opkomen voor het milieu om intensief samen te werken, want we hebben echt iedereen nodig. Ik hoop straks in mijn loopbaan terecht te kunnen in een sociale organisatie die opkomt voor natuur, klimaat en mensenrechten.

Klimaatfestival georganiseerd door Milieudefensie