Design Accros Borders

Tijdens mijn tweede leerjaar mocht ik een project uitkiezen, mijn keuze ging uit naar het internationale concepting project. Het leek mij erg interessant om mee te doen aan dit grote internationale project. Ik verwachtte veel te leren van de interactie met de studenten in Kopenhagen.

Daarnaast vond dit project aantrekkelijk omdat het concept op de voorgrond stond en niet per se het eindproduct. Ik wist dat ik die kant op wilde gaan met mijn studie. Mijzelf niet alleen focussen op het eindproduct, maar meer kijken naar de doelgroep en de juiste oplossing voor hun ontwerpen.

CMD, KEA & Velo-City
Dit project werd aangeboden door mijn opleiding CMD Amsterdam in samenwerking met de Copenhagen School of Design and Technology (KEA). Wij, de studenten, maakte dit project voor de een bestaande klant: Velo-City.

Velo-City is werelds grootste fietscongres en vond in 2017 plaats in de regio Arnhem-Nijmegen. Een onderdeel van het event was de fietstocht met 900 congresgangers door Amsterdam. Voor deze tocht was een route uitgestippeld die langs de Amstelcampus (CMD) leiden op die manier konden wij ons prototype showen aan de ‘urban planners’ van Velo-City.

Briefing:

Design and build a digital interactive artefact that will help urban planners to understand and learn from the “lived experience” of a number of segments of cyclists in Amsterdam and Copenhagen.

Samenwerking
Ik als CMD’er vormde een koppel met een medestudent en in Kopenhagen op KEA gebeurde hetzelfde. Onze docenten voegden een CMD koppel samen met een KEA koppel en uiteindelijk bevatte onze groep vijf studenten. Tijdens de kennismakingsweek in Amsterdam legden wij de basis voor ons concept. Een aantal weken later gingen wij naar Kopenhagen om ons laatste prototype te testen.

Ik leerde vooral hoe het was om in een internationaal team samen te werken, waarbij goede communicatie zeer belangrijk was. Natuurlijk heb ik met veel plezier aan dit project gewerkt.